1 min

Het Zuid-Koreaanse bedrijf Samsung verwacht dat er tegen het einde van juli in totaal meer dan 10 miljoen Galaxy S III-toestellen verkocht zullen zijn. ’s Werelds grootste telefoonfabrikant heeft momenteel grote moeite om de grote vraag naar het nieuwe vlaggenschip te kunnen bijbenen.

Shin Jong-Kyun, president van Samsung’s mobiele communicatiezaken verwacht dat de Galaxy S III binnen twee maanden na de lancering de mijlpaal van 10 miljoen zal passeren. Doordat Samsung problemen ondervond met de productie van het toestel wordt over het algemeen alvast aangenomen dat het tweede kwartaal wel eens minder rooskleurig zou kunnen worden dan dat van tevoren werd voorgespiegeld. De topman spreekt deze gedachte echter tegen: ‘Ondanks de moeilijke economische situatie in Europa en de problemen met voorraden van componenten verwachten wij dat het tweede kwartaal beter zal zijn dan het eerste.’

Desondanks de bemoedigende berichten waren de aandeelhouders van Samsung niet positief gestemd: het aandeel kelderde met 4,2 procent naar het laagste punt sinds vier maanden.