1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De lancering van de Nintendo 3DS was geen direct succes voor Nintendo. Het Japanse bedrijf gaat niet nog een keer de zelfde fout maken. De nieuwe console van Nintendo, de Wii U, zal dan ook een gepaste prijs krijgen. De fabrikant omschrijft deze prijs zelf als redelijk.

Dit heeft CEO van Nintendo Satoru Iwata laten weten. Ondanks dat een release van de nieuwe console steeds dichter bij lijkt te komen heeft de fabrikant nog altijd geen definitieve prijs bekend gemaakt. Naar eigen zeggen maakte Nintendo eerder een behoorlijke fout met de prijs van de Nintendo 3DS. Deze was in de ogen van de consument veel te hoog, waardoor echte verkoopsuccessen voornamelijk in het begin uitbleven.

De lancering van de 3DS kende een redelijke start. Om de verkoop toch verder op te drijven, haalde Nintendo al gauw maar liefst 80 dollar van de oorspronkelijke kostprijs van 250 dollar af. De nieuwe prijs van de handheld zorgde inderdaad voor betere verkoopcijfers, maar ook ontevreden klanten die in eerste instantie de volle 250 dollar mochten afrekenen, alhoewel zij wel werden gecompenseerd door Nintendo. De fabrikant probeert nu dus een vergelijkbaar scenario te voorkomen bij de lancering van de Wii U.