1 min

Het Finse Nokia is begonnen met de uitrol van de update naar Windows Phone Tango voor de Lumia-reeks. De update brengt relatief weinig nieuwe functies, maar wel één langverwachte mogelijkheid. Vanaf deze versie van Windows Phone wordt het voor gebruikers eindelijk mogelijk om hun dataverbinding via tethering beschikbaar te stellen aan andere apparaten.

Een andere mogelijkheid die met Windows Phone Tango wordt geïntroduceerd is de ‘flip to silence’-functie waarmee alle geluiden van bijvoorbeeld notificaties en inkomende gesprekken kunnen worden uitgeschakeld. Dit gebeurt wanneer de telefoon met het scherm naar beneden wordt gepositioneerd.

Wanneer de update geïnstalleerd is, kunnen Lumia-gebruikers een extra Camera-applicatie downloaden en installeren. Met deze applicatie van Nokia worden een aantal nieuwe functies aan de telefoons toegevoegd, zoals een slimme groepsfoto-functie, waarbij een aantal foto’s van een groep mensen wordt genomen. Gebruikers kunnen vervolgens per persoon de beste foto uitkiezen, waarna de uiteindelijke foto in elkaar wordt gezet.

De update naar Windows Phone Tango is te installeren door je toestel aan te sluiten op je computer en de Zune-software op te starten. Omdat Nokia de update geleidelijk uitrolt kan het voorkomen dat je nog enkele dagen moet wachten voordat deze ook voor jouw toestel beschikbaar is.

De Nokia Lumia 900 en 610 zijn reeds voorzien van de meeste functies die Windows Phone Tango met zich meebrengt en krijgen pas op een later moment een update. Nokia heeft hiervoor nog geen definitieve datum vastgesteld.