1 min

De browser van Google, Chrome, zal later vandaag beschikbaar komen voor iOS. Dit heeft Google zojuist bekend gemaakt op haar I/O evenement. Ondersteuning voor iOS werd door velen voor onmogelijk gehouden, maar de geruchten over deze browser gingen al langer.

De regels van Apple laten Google namelijk niet toe om haar eigen WebKit-rendering engine te gebruiken in haar mobiele applicatie voor iOS. Desondanks is het Google toch gelukt om de applicatie om te bouwen, zodat deze geschikt is voor iOS en door Apple wordt geaccepteerd. De applicatie zal later vandaag opduiken in de App Store van Apple, op het moment van schrijven is de app nog niet te verkrijgen. Volgens Google zou Chrome de ideale browser zijn voor gebruikers die de standaardbrowser, Safari, van Apple beu zijn.

Google liet in de presentatie nauwelijks informatie los over de wijzigingen onderhuids. Desondanks kent de mobiele versie van de browser features als incognito surfen, een interface met de herkenbare tabbladen en de mogelijkheid tot synchronisatie met andere apparaten.

Update:
inmiddels is de Google Chrome-browser te downloaden via de App Store van Apple: link