1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Google heeft donderdagavond tijdens de tweede dag van haar eigen I/O evenement een nieuwe functie voor Google Docs aangekondigd. De software maakt het vanaf donderdagavond mogelijk maken om ook mogelijk om documenten in offline-mode te bewerken..

Tijdens de presentatie van Google nam Tim Stevens het woord. Volgens Stevens is Google Docs "een perfecte oplossing voor wanneer je online bent. Maar wat nu als je bijvoorbeeld in een vliegtuig zit en geen verbinding met het internet hebt?" Google maakt het nu dan ook mogelijk om in offline-mode Google Docs-documenten aan te passen. Dezelfde feature voor spreadsheets en presentaties zullen volgens Stevens spoedig volgen, maar wanneer dat precies zal gebeuren is nog onduidelijk.

Wanneer Docs nu verbinding met het internet verliest, zal de gebruiker door kunnen blijven gaan met het aanpassen van bestanden, iets wat in de demo van Google geheel vlekkeloos werkte. Wanneer Google Docs weer verbinding kan maken met het internet, worden vrijwel direct alle wijzigingen naar Google’s servers verzonden, waarna ze eventueel weer gesynchroniseerd worden met andere toestellen.