1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het team achter VLC Media Player heeft de bètaversie van haar Android-applicatie uitgebracht. De applicatie is vanaf vandaag te vinden in Google’s Play Store en stelt daarmee al een grote schare fans tevreden.

De VLC Media Player is namelijk een opensourceprogramma, wat standaard al een zeer groot aantal codecs aan boord heeft. Een gebruiker zal daardoor bijna nooit op zoek hoeven te gaan naar een ontbrekende codec. Iets wat wel het geval is bij vele andere mediaplayers. Daarnaast is het programma volledig gratis en heeft het sinds zijn bestaan een groot aantal fans voor zich weten te winnen.

Het team achter VLC kon dan ook niet achter blijven met mobiele applicaties. De versie voor Android heeft vandaag dus het daglicht gezien in de vorm van een bètaversie. De applicatie is nog vrij beperkt maar desalniettemin spreken gebruikers positief over de software. Met het uitbrengen van de bètaversie hoopt het team de applicatie verder te kunnen verbeteren en zo snel mogelijk een definitieve versie op de markt te brengen.