1 min

Tags in dit artikel

, ,

Volgens de Chinese website WPDang zal Windows Phone 8 ondersteuning hebben voor de USB-massa-opslagfunctionaliteit.

Microsoft zou op de opslagkaart van een Windows Phone 8-apparaat mappen aanmaken voor muziek, video’s, foto’s en meer. Vervolgens kunnen gebruikers, als zij hun smartphone aansluiten op hun pc via USB, gewoon via de Windows Verkenner bestanden slepen van en naar de pc en smartphone. De Zune-client zal hier niet langer voor nodig zijn.

Het gerucht laat wel wat dingen onduidelijk. Zo is het niet zeker of het via deze mappen mogelijk wordt om eigen apps te ‘sideloaden’ door simpelweg de .xap op de SD-kaart te plaatsen. Ook speculeert WPSauce over de vraag hoe ‘idiot proof’ de functie is, iets wat nu wel het geval is met de Zune-client die alleen formaten op de telefoon laadt die ook echt ondersteund worden.

Windows Phone 8 is gebaseerd op de Windows NT-kernel en deelt veel onderdelen met zijn grote broer, Windows 8. Naar verwachting verschijnt het nieuwe mobiele OS van Microsoft in de herst of winter van 2012. Belangrijkste nieuwe functie die op dit moment bekend is van het nieuwe OS is het vernieuwde startscherm, waarbij de tiles verschillende groottes kunnen hebben.