1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

KPN is de eerste Nederlandse telecomoperator die laat weten een landelijk 4G-netwerk te gaan uitrollen. Het bedrijf gaat dit jaar nog starten met de uitrol hiervan. In 2013 en 2014 zal ook flink worden geïnvesteerd in het netwerk. Wanneer KPN verwacht landelijke dekking te bereiken is niet bekendgemaakt.

KPN maakte de plannen voor het 4G-netwerk bekend tijdens de presentatie van de financiële cijfers over de eerste helft van 2012. De provider zegt dit jaar nog te starten met de uitrol van het 4G-netwerk. Momenteel wordt de technologie al getest door zakelijke klanten van KPN in de regio’s Utrecht en Den Haag.

Met een flinke investering in deze, voor Nederland, nieuwe technologie wil KPN inspelen op de toekomst. Door op een hogere frequentie te werken maakt de 4G-technologie het mogelijk om veel hogere internetsnelheden te halen. Zo worden er momenteel door KPN al zeer hoge snelheden gehaald, te weten een downloadsnelheid van 50 Mbps en een uploadsnelheid van 25 Mbps.

In Nederland zien we regelmatig dat als één telecomoperator een stap maakt dat de rest snel volgt. Andere providers doen ook al testen met 4G-netwerken in een select aantal regio’s, de vraag is wanneer zij overgaan tot een landelijk 4G-netwerk.