1 min

Mozilla heeft op zijn blog bekendgemaakt dat er inmiddels 3 miljard Firefox-addons zijn gedownload en geïnstalleerd. De meeste populaire addon voor de Firefox browser is de Adblock Plus. Een addon waarmee advertenties op websites worden geblokkeerd.

Het gebruik van addons zorgde er jaren geleden mede voor dat de Firefox browser zo populair werd. Daarnaast was het een goed alternatief op Internet Explorer omdat Firefox veel sneller was en betere ondersteuning bood voor webstandaarden.

De addons zijn in de loop der jaren met Firefox meegegroeid en er zijn er duizenden verkrijgbaar. De populariteit van de addons verschilt nogal onderling. Als we kijken naar de meest populaire addons vinden we bovenaan de advertentieblocker AdBlock Plus. Gevolgd door Video Download Helper, waarmee gebruikers video’s in een webpagina kunnen downloaden naar hun computer.

Andere populaire addons zijn Greasemonkey en Firebug. Beide addons zijn bedoelt op webpagina’s aan te passen of in het geval van Firebug ook te debuggen tijdens de ontwikkeling van een website. Vooral veel webontwikkelaars gebruiken Firefox dan ook vanwege de goede addons om websites te ontwikkelen.