Microsoft heeft besloten om de naam ‘Metro’ te laten vallen. De opvallende nieuwe interface van Windows 8, Windows Phone 8 en de Xbox 360 wordt zodoende niet langer gebruikt. Microsoft geeft aan dat de naam altijd bedoeld werd als codenaam.

De echte reden zou mogelijk iets anders liggen. Het lijkt er namelijk op dat een bedrijf of persoon uit Europa het recht heeft op de merknaam en bezwaar heeft gemaakt tegen het gebruik van de naam Metro.

Een woordvoerder van Microsoft verklaarde dat Microsoft de naam altijd als codenaam heeft bedoeld tijdens de ontwikkeling ervan. Nu de lancering van Windows 8 dichterbij komt zullen de commerciële namen gebruikt worden. Wat die namen zullen zijn is echter onduidelijk. Mogelijk is Microsoft momenteel nog aan het bespreken wat de uiteindelijke naam van de interface zal worden. Tot die tijd wordt de naam Windows 8 style UI gebruikt.

Een nieuwe naam voor de Metro-interface wordt aan het einde van deze week nog verwacht, zo verwacht Tom Warren, een Microsoft-watcher.