1 min

Tags in dit artikel

,

Microsoft vond ‘Metro-applicaties’ waarmee de nieuwe type applicaties in Windows 8 worden aangeduid niet mooi en het lijkt er nu op dat Metro vervangen wordt door simpelweg de naam Windows 8.

Dit melden anonieme bronnen aan Mary Jo Foley van het Amerikaanse ZDNet. Volgens haar worden Metro-applicaties voortaan Windows 8-applicaties genoemd en wordt de Metro-userinterface nu aangeduid als Windows 8-userinterface.

Foley wijst op de promotiepagina van de Lenevo ThinkPad Tablet 2, die verwijst naar ‘de desktop en Windows 8-apps’, wat lijkt te betekenen dat systeemfabrikanten al op de hoogte zijn van de beslissing.

Overigens melden de bronnen ook dat zelfs de interface op Windows Phone 8 de naam Windows 8 zal krijgen.

Microsoft heeft nooit officieel aangekondigd te stoppen met het gebruik van de Metro-codenaam. Echter, een gelekte memo onthulde dat de naam te veel lijkt op die van een belangrijke Europese partner, waarschijnlijk het Duitse Metro AG. Sindsdien zijn er verschillende nieuwe termen voor Metro opgedoken, waaronder Windows 8 Style UI en New User Interface, maar de knoop lijkt nu dus doorgehakt.