2min

Panasonic kondigt een nieuwe Android app aan die in combinatie met een hele nieuwe lijn aan Smart producten het leven makkelijker moet maken, van koelkast, airconditioner tot keukenapparatuur. De app draagt de naam Smart App.

Panasonic is al langer bezig met apps en clouddiensten voor bepaalde apparaten, zo hebben ze een magnetron en een rijstkoker die zijn te gebruiken combinatie met een Android smartphone en bijbehorende app.

De nieuwe producten zullen 25 september op de Japanse markt worden geïntroduceerd, de meeste apparaten zijn alleen te besturen via de Android App omdat de iPhone tot op heden nog geen ondersteuning biedt voor NFC (Near Field Communication). De airconditioner is ook te besturen via het internet, zo kan je als je niet thuis bent alvast de airco inschakelen zodat het lekker koel is als je thuiskomt, ook iPhone gebruikers kunnen dit doen middels een app.

De Android app is de meest uitgebreide door de opkomst van de NFC-chip en kan gebruikt worden om te controleren of de koelkast efficiënt werkt, ook kan het wasprogramma van de wasmachine worden aangepast, verder is het mogelijk om via de app hulp op afstand te krijgen van een Panasonic medewerker indien er technische problemen zijn met een apparaat. Bij sommige gezondheidsproducten is het ook mogelijk om grafieken op te vragen die laten zien hoeveel de calorieën er zijn verbrand of hoeveel de gebruiker weegt.

Panasonic heeft nog geen informatie naar buiten gebracht over een mogelijke verkoop buiten Japan.