1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Amazon heeft vandaag een nieuw product gelanceerd genaamd Amazon Glacier, een online data archivering en backup dienst. De insteek van Amazon voor dit nieuwe product is simpel, het is een alternatieve backup dienst voor data die weinig hoeft te worden geraadpleegd maar wel opgeslagen moeten blijven.

Amazon stelt dat het bedrijven geld kan besparen omdat vaak betaald wordt voor backup ruimte die ze niet benutten, Amazon wil dit oplossen door alleen te laten betalen voor de opslagcapaciteit die ze per maand verbruiken, de klant betaald per GB per maand. Data wordt opgeslagen als een archief, dit archief kan in 4 tot 5 uur opgevraagd worden wanneer nodig, niet sneller. Amazon gaat er vanuit dat de data vrijwel nooit hoeft te worden geraadpleegd.

De prijs bedraagt 0,01 dollar per Gigabyte en wordt duurder wanneer je gegevens wilt opslaan op servers buiten de Verenigde Staten, Amazon vermeld dat er geen limiet is aan de hoeveelheid data die je kan opslaan en dat de backups levenslang beschikbaar blijven, wel is er een limiet van 40 Terabyte per archief. Verder kan er kosteloos 5 procent van je totale hoeveelheid aan opslag per maand opgehaald (gedownload) worden. Het tarief van het datacenter in Ierland, het dichtstbijzijnde en dus snelste vanuit Nederland is 0,011 dollar per GB per maand.