1 min

Zoals Microsoft eerder deze maand al bekendmaakte is het nu zover, Microsoft heeft de SkyDrive app nu beschikbaar gemaakt voor het Android besturingssysteem. Deze stap betekent dat SkyDrive nu ook beschikbaar is op ’s werelds grootste mobiele besturingssysteem ter wereld.

De applicatie is vanaf nu gratis te downloaden in the Google Play Store. De applicatie werkt vanaf Android 2.3 en hoger maar volgens Microsoft werkt de applicatie het beste in Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

In de officiële SkyDrive blog zegt Microsoft: "Bij het bouwen van de nieuwe SkyDrive applicatie hebben we erop gelet dat we hetzelfde intuïtieve ontwerp aanhouden als alle andere SkyDrive programma’s, tegelijkertijd wilden we ook gebruik maken van de Android ontwerpstijl en gebruikersinteractie, zodat het natuurlijk aanvoelt voor mensen met een Android-telefoon".

Ook kan je met de SkyDrive applicatie foto’s en video’s uploaden vanaf je telefoon, dus niet alleen je bestanden bekijken. Ook kun je via andere Android-applicaties bij je SkyDrive bestanden.