1 min

De Nokia Lumia 920, die zeer binnenkort de mobiele markt op zal komen, zal morgen officieel worden aangekondigd op een evenement van Microsoft en Nokia. Dit evenement zal morgen plaatsvinden in New York.

Er gaat een gerucht dat de nieuwe Windows 8 Phone-telefoon draadloos oplaadbaar zal zijn. Daarnaast wist deze bron ook te vertellen dat de smartphone een 1.5 GHz dualcore processor, 1 GB werkgeheugen, 32 GB aan lokale opslag en een 8-megapixel camera zal hebben.

Nokia en Microsoft zullen naar verluidt tijdens het evenement ook de Lumia 820 onthullen. Deze telefoon heeft een iets kleiner scherm: 4.3-inch. De Lumia 920 zal een 4.5-inch scherm krijgen.

Afgelopen week werden er al twee foto’s gelekt waar de Lumia 920 en 820 op te zien waren. Er van uitgaande dat deze echt waren, valt op te maken dat beide smartphones in aparte kleuren op de markt zullen komen.

Het event morgen komt precies één week voordat verwacht wordt dat Apple de nieuwe iPhone 5 zal aankondigen. De Microsoft / Nokia alliantie moet de strijdt aangaan met de Galaxy smartphones en de aankomende iPhone 5.