1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

GooPhone, het Chinese bedrijf dat een Android-telefoon ontwikkeld heeft op basis van afbeeldingen van de gelekte iPhone-prototypes, gaat stappen ondernemen om Apple aan te klagen als de nieuwe iPhone daadwerkelijk op de gelekte foto’s lijkt.

De smartphone met de naam GooPhone i5 werd afgelopen week geïntroduceerd op de Chinese markt. Volgens GooPhone’s denkwijze betekent het als hun product eerder op de markt komt dan dat van Apple, dat ze in hun recht staan om Apple aan te klagen voor het kopiëren van ‘hun’ product. Hierbij moet uiteraard worden aangenomen dat de nieuwe iPhone inderdaad op de gelekte foto’s zal lijken. De denkwijze van GooPhone is omgekeerde logica die wellicht in China wel gevolgd kan worden. De GooPhone is immers gebaseerd op de uitgelekte foto’s van de nieuwe iPhone en het lijkt duidelijk welke partij aan het kopiëren is gegaan.

Toch is het wel interessant om deze zaak te blijven volgen en te zien wat de uitkomst zal zijn. Dat dit hoe dan ook tot een amuserende climax zal leiden is duidelijk. Desalniettemin kan dit eveneens als een absoluut dieptepunt gezien worden van de huidige patentenoorlogen waarin Apple diep verwikkeld is.