1 min

De Marketplace van Microsoft ondergaat een naamsverandering. Vanaf heden zal de applicatiewinkel door het leven gaan als de Windows Phone Store. Ook zijn er enkele aanpassingen doorgevoerd in de Windows Phone Store.

Applicaties die niet voor kinderen bedoeld zijn, zullen vanaf nu minder goed zichtbaar zijn. Microsoft geeft aan dat applicaties van het 18+-genre tot het aanbod blijven behoren, zolang deze aan de gestelde criteria voldoen. De applicaties zullen echter wel wat meer op de achtergrond getoond worden.

De zoekfunctie van de Windows Phone Store maakt voortaan gebruik van technologieën uit de Bing-zoekmachine van het Redmondse bedrijf. Verder worden er ook niet filters toegevoegd, namelijk Top Free en Top Paid. De filter New+Rising wordt voortaan vaker ververst en houdt daarnaast rekening met meer factoren.

Microsoft laat verder ook nog weten dat het bedrijf een aantal veranderingen aan de vormgeving van de officiele Windows Phone-website gaat doorvoeren. Deze zullen binnenkort zichtbaar worden.