1 min

Intel organiseert binnenkort een evenement voor haar plannen rondom Windows 8. Dit evenement zal plaatsvinden op 27 september en in het teken staan van Intel’s Clover Trail Z2760 SoC-processor. Verschillende grote fabrikanten zullen aanwezig zijn bij het evenement.

In een notitie aan de pers laat Intel weten dat het gaat om "Een media-evenement waar de nieuwste op Intel-gebaseerde tablets en hybride tablets getoond zullen worden. Echter is het evenement ook bedoeld om te informeren over details van de nieuwe generatie Intel Atom-processor (voorheen bekend onder de codenaam ‘Clover Trail’)".

Gastheer op dit evenement zal Erik Reid zijn. Reid is hoofd van Intel’s Application Processor Platforms-divisie in de Mobile Communications Group. Het evenement zal gehouden worden in het Museum of Modern Art in San Fransisco. Daarnaast zullen vertegenwoordigers van Asus, Dell, HP, Lenovo, Samsung em ZTE een presentatie geven over nieuwe producten waar ze binnenkort mee op de markt komen. Het mag verwacht worden dat er meer details over Windows 8-tablets naar buiten zullen komen.

De tablets die gebruik maken van de nieuwe chip van Intel zijn met uitgerust Windows 8 en kunnen bijna alles draaien wat ook in Windows 7 draait. Dit in tegenstelling tot tablets die gebaseerd zijn op Windows RT, deze apparaten kunnen geen oudere Windows-software draaien.