1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Na de lancering van de iPhone 5 kwamen er veel berichten binnenstromen van niet werkende applicaties, aluminium behuizingen waar snel krasjes op komen en lekkend licht. Aan dit lijstje kunnen we nu de iSight-camera van de iPhone 5 toevoegen, deze reageert namelijk vreemd op een natuurlijke of onnatuurlijke lichtbron.

Gebruikers melden op het AnandTech-forum dat er een paarse waas zichtbaar is op foto’s van de 8 megapixel camera van de nieuwste iPhone. Mensen die hier hinder van ondervinden, zeggen dat de paarse waas tevens te zien is op het scherm, voordat de foto genomen wordt. Het lijkt er dus op dat er iets mis is met de lens van deze toestellen. Overigens heeft slechts een deel van de iPhone 5-gebruikers problemen met hun camera.

Paarse waas bij iPhone 5

Het lijkt er op dat het probleem zit in de kristallen lensdop. CultOfMac geeft aan dat kristal over tal van kleuren beschikt, daarom is het probleem waarschijnlijk dat alleen de paarse lens licht doorlaat.

Apple is op de hoogte van de problemen, zo meldt een forumgebruiker van AnandTech. Deze gebruiker kreeg bij het bellen van Apple’s techsupport te horen dat het een probleem zich vaker voordoet en dat het op dit moment onderzocht wordt.