De lancering van Apple’s iOS 6 was niet bepaald zonder kritiek, maar dit weerhoud gebruikers er niet van om de iDevices te updaten naar de nieuwe versie van iOS. 60 procent van de iPhone’s draait op dit moment al iOS 6.

iOS 6 is uitgebracht voor de iPhone, iPad en iPhone Touch en kwam op 19 september beschikbaar. Binnen één dag draaide al 15 procent van die apparaten op de nieuwe versie van het besturingssysteem, als we de cijfers van advertentie en onderzoeksbedrijf Chitika mogen geloven.

De Kaarten-applicatie van Apple is toch wel het meest bekritiseerde stukje software van iOS 6. Door vele beschouwd als slordig en niet af. Zo mist er bijvoorbeeld de functionaliteit om met het openbaar vervoer te reizen en zijn beoordelingen van restaurants en hotels in Nederland vrijwel niet aanwezig. Ook zijn er gebieden die niet of heel slecht in kaart zijn gebracht. Apple heeft inmiddels beterschap belooft en hoopt de applicatie zo snel mogelijk te kunnen verbeteren, maar feit blijft dat Google Maps gewoon beter was.

Toch weerhoud dit men er niet van om massaal te updaten naar iOS 6, de overgang van iOS 5 naar iOS 6 zou 122 procent sneller verlopen dan bij de update van iOS 4 naar iOS 5 in 2011.

Volgens cijfers van Chitika zijn de iPhone-gebruikers degene die het snelste overstappen op de nieuwe versie, ongeveer 60 procent van de iPhone-gebruikers draait op dit moment iOS 6, gevolgd door de iPad-gebruikers met 45 procent en als laatste de iPod Touch gebruikers met een percentage van 39 procent.