1 min

MacHeist, reseller van Mac OS X-softwarebundels, begint aan zijn vierde Heist, de website staat bekend om zijn vreemde marketingtactiek. Het idee is dat applicaties verpakt worden in een bundel ofwel Heist welke meer applicaties bevat naar mate er meer bundels verkocht worden. Ook gaat een deel van de opbrengst naar een goed doel.

De eerste MacHeist vond plaats aan het einde van 2006 en leverde 200.000 dollar op voor het goede doel, de tweede MacHeist uit 2007 leverde 500.000 dollar op, de derde MacHeist in 2009 leverde 850.000 dollar op. Met een alsmaar groeiende ledenbasis hoopt MacHeist dit jaar weer een nieuw record te kunnen vestigen voor het goede doel.

De details over de MacHeist 4-applicatiebundel zijn nu bekend, het gaat om 15 applicaties voor een prijs van 29 dollar. De 15 applicaties in de bundel zijn Bejeweld 3, Scrivener, PDF Signer, Courier, Artboard, Jurassic Park, Sam & Max: Season 3, Strong Bad’s Cool Game for Attractive People, Radium, Disk Tools Pro, HDRtist Pro en een jaarabonnement Evernote Premium. Verder bevat de bundel ook Firetask, BioShock 2 en Corel Painter Lite, deze zijn alleen beschikbaar wanneer MacHeist de 25.000 verkochte bundels passeert.

De waarde van alle software is bij losse aankoop 539 dollar, er wordt dus 510 dollar bespaard. De actie loopt nog 9 dagen en op het moment van schrijven zijn meer dan 3.000 bundels verkocht. Let wel, het gaat hier strikt om Mac OS X-software.