1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Nu we de grote HD-displays op de smartphone-markt wel een beetje gewend zijn, is er weer een andere vernuftigheid waar smartphonebouwers de consument mee lekker kunnen maken. HD Voice is een techniek die weliswaar al langer bestaat, maar deze wordt nu voor het eerst toegepast via een 3G-netwerk.

Het unieke aan de techniek is de hoge kwaliteit ruisonderdrukking, dit zorgt ervoor dat een telefoongebruiker in de meest lawaaierige omgeving te verstaan is. Sony heeft deze techniek in de Sony Xperia T verwerkt. Het bedrijf omschreef het als volgt: "Je voelt je dichter bij de persoon met wie je praat". Dit is echter niet helemaal het doel waar de techniek voor ontwikkeld is, maar het geluid zal er zeker niet minder op worden.

Om HD Voice te gebruiken dienen wel beide partijen, dus de beller en gebelde, de techniek op hun smartphone te hebben. Daarnaast moeten ook de mobiele netwerken het ondersteunen. Het is daarom dus afwachten of meerdere fabrikanten HD Voice ook gaan intergeren in hun smartphones.

HD Voice wordt momenteel enkel door KPN ondersteund in Nederland.