1 min

Uit een Reddit AMA-sessie van een lid van het Microsoft Surface-team blijkt dat Windows RT en Office 2013 samen ongeveer 12 GB aan opslag in beslag nemen.

Dit betekent dat iedereen die een 32 GB Surface-tablet daar effectief 20 GB van kan gebruiken, zo laat het teamlid weten.

Hoewel Windows RT kleiner is dan Windows 7 32 bit – die versie gebruikt 12 GB aan opslagruimte zonder Office en ‘extra applicaties’ – is het voor een mobiel OS nog steeds erg veel ruimte die vereist wordt.

Een Android-ROM heeft namelijk een grootte van tussen de 130 en 150 MB en vereist minimaal 340 MB voor de kernel en userspace. iOS is naar verluidt minder dan 1 GB groot.

Windows RT en Office zijn waarschijnlijk zo groot omdat het Microsoft Office-team niet in staat was om binnen de lanceerdatum een Metro Office te bouwen. Dit heeft als gevolg dat de gehele oude desktopstack meegeleverd moet worden om Office te gebruiken.

Daarnaast is het mogelijk dat Windows RT veel meer drivers bevat dan iOS en Android, wat ook bijdraagt aan de vele gigabytes die het OS vereist. Dit is overigens wel handig voor gebruikers, omdat, mocht het inderdaad zo zijn, Windows RT daarmee veel meer compatible is met hardware dan andere mobiele besturingssystemen.