1 min

Tags in dit artikel

, ,

Google heeft een onderzoek verricht naar het gebruik van tablets. Er werd onderzocht waar en hoe deze apparaten gebruikt worden. Hoewel de meeste resultaten voor de hand liggen, komen er ook een aantal interessante dingen aan het licht.

Het onderzoek werd gedaan onder Amerikaanse tableteigenaren. Zoals velen wel verwachten en uit eigen ervaring wellicht ook al weten, wordt een tablet vooral gebruikt voor het lezen van e-mails en het spelen van simpele games. De locaties die het meest aangedaan worden bij het gebruiken van een tablet zijn de bank en het bed. Daarnaast werd ook waargenomen welke activiteiten tabletgebruikers combineren, zo bleek dat bij het kijken naar de tv verschillende mensen extra informatie over zaken die ze zagen op de tablet opzochten. Anderen gebruikten de TV meer als achtergrondgeluid terwijl ze zelf vooral bezig te zijn op de tablet.

Opvallend echter is dat gebruikers voor het beantwoorden van e-mails of het verrichten van online aankopen, ze teruggrijpen naar een laptop of PC. Het gaat hierbij eigenlijk om alles waar flink wat gegevens ingevoerd moeten worden. Dit is toch wel een puntje van kritiek op tabletfabrikanten die altijd zweren bij een naadloze gebruikers-ervaring bij tablets. Alle resultaten van het onderzoek kunnen hier gevonden worden.