1 min

Bronnen bij The Register die dicht bij Microsoft staan laten weten dat Microsoft geen tweede Service Pack voor Windows 7 in de planning heeft. Hiermee doorbreekt Microsoft zijn normale gang van zaken.

Eerder al schreven we over het voornemen van Microsoft om te breken met zijn Service Pack traditie, vooralsnog lijkt dit door te zetten, bronnen bij Microsoft laten The Register weten dat er geen plannen zijn voor een tweede Service Pack voor Windows 7, dit wil overigens niet zeggen dat Microsoft stopt met het ondersteunen van Windows 7. ‘Patch dinsdag’ en ‘zero day bugfixes’ zullen doorgezet worden in ieder geval totdat de ondersteuning van Microsoft voor Windows 7 Service Pack 1 eindigt op februari 2013. De ondersteuning van Windows 7 als besturingssysteem eindigt pas in 2020.

De Service Packs zijn vaak alleen een compilatie van een aantal individuele ‘Patch dinsdag’ updates die zijn samengevoegd in één grote update. Het maken van de Service Packs is echter een doorn in het oog voor Microsoft, vanwege de tijd die engineers kwijt zijn met het samenstellen van de Service Packs, dit neemt een hoop tijd en budget weg voor het ontwikkelen van nieuwe Windows besturingssystemen.

Microsoft lijkt dan ook vooral zijn pijlen te gaan richten op het overtuigen van gebruikers om over te stappen op Windows 8.