1 min

In theorie zou elke pc die Windows 7 draait ook Windows 8 moeten kunnen draaien. Microsoft heeft al verschillende keren laten weten dat de systeembenodigdheden van Windows 8 overeenkomen met de benodigdheden voor Windows 7, toch blijken er nu apparaten te zijn die niet kunnen upgraden.

In de praktijk blijken de uitlatingen van Microsoft niet te kloppen, een aantal recent uitgebrachte Windows 7 pc’s lijken de stap naar Windows 8 toch net te kunnen maken. Bijvoorbeeld de Asus Eee PC 1225C netbook en de Fujitsu Q552 tablet zouden de upgrade niet aan kunnen, dit zou komen door de ingebouwde recente Intel Atom Cedar Trail processor.

Het ontwerp van de Intel processor zou simpelweg niet toestaan Windows 8 te draaien, dit terwijl de processor geen problemen lijkt te hebben met Windows 7. Paul Moore, VP product management bij Fujitsu Amerika stelt, “Cedar Trail zal geen ondersteuning leveren voor Windows 8 vanwege de architectuur van de CPU”. Een van de problemen is dat Intel ook geen Windows 8 driver wil uitbrengen voor de ingebouwde GPU in de Ceder Trail processor.

Intel brengt in plaats daarvan een nieuwe Atom processor genaamd Clover Trail, deze is speciaal ontwikkeld voor het draaien van Windows 8, Moore stelt hierover dat de Clover Trail chip op zijn beurt ook geen ondersteuning zal bieden voor Windows 7, “Je zal moeten kiezen”, aldus Moore.