1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Er lekte al eerder informatie uit van de Nexus 10, de grotere variant van de Google-tablet. Nu heeft BriefMobile de tablet in handen gekregen en onder de loep genomen.

De tablet draait Android 4.2. Er lijken geen visuele wijzigingen te zijn gemaakt in deze Android-versie. Google zou zich vooral gericht hebben op nieuwe functionaliteit in een bekende grafische omgeving, net als het geval was met Android 4.1 Jelly Bean.

De tablet heeft een 10,1 inch AMOLED-scherm met een resolutie van 2560 bij 1600 pixels. Dat zijn 298,9 pixels per inch, wat er meer zijn dan de iPad die er 263,92 pixels per inch heeft. In de tablet zit een Samsung Exynos 5250-processor met een kloksnelheid van 1,7 GHz. Het gaat hier om een dualcoreprocessor. Het is waarschijnlijk dat dit dezelfde chip is die nu in de Samsung Series 3 Chromebook zit.

Verder is er 16 GB aan opslagruimte beschikbaar, zit er NFC en Bluetooth 4 in de tablet en zijn er twee camera’s: een 1,5 megapixel aan de voorkant en een 5 megapixelcamera aan de achterkant. Verder is er 2 GB aan RAM aanwezig in de tablet en is de GPU een Mali-T604.

Naar verwachting wordt er meer over de Nexus 10 op de persconferentie van Google verteld die op 29 oktober wordt gehouden.