1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het lijkt een déjà vu uit 2010 toen een Apple-medewerker een prototype van de iPhone 4 verloor. Nu is hetzelfde gebeurd met een Google-medewerker die de LG Nexus 4 heeft verloren in een bar in San Francisco, Verenigde Staten.

Wired meldt dat barman Jamin Barton een verloren smartphone zag liggen in zijn bar in september. Het apparaat had geen simkaart, maar had wel het Google-logo op de achterkant met een sticker waaruit bleek dat het apparaat niet voor doorverkoop was.

Een vriend van Jamin, genaamd Dave, herkende de telefoon als waarschijnlijk de volgende Nexus-smartphone en stemde ermee in om contact op te nemen met de zoekgigant. Google reageerde echter niet positief: het bedrijf had gedreigd dat hij mogelijk mee zou werken aan een misdaad. Googles Global Investigations & Intelligence Manager Brian Katz kreeg de opdracht om de telefoon terug te krijgen. Hij vertelde dat Google mogelijk aangifte zou doen.

Uiteindelijk kreeg Google de telefoon op 20 september terug. Een week later lekte meerdere keren informatie over de Nexus 4. Katz bood Barton een gratis telefoon aan als hij dit incident geheim zou houden. Wired heeft nu het volledige verhaal, inclusief video’s en foto’s.