1 min

Google heeft bekend gemaakt dat er nu 700.000 apps beschikbaar zijn in de Play Store. De zoekgigant probeert al jaren de App Store van Apple te evenaren en het lijkt er op dat ze daar eindelijk in geslaagd zijn. Apple gaf tijdens de presentatie van de iPad mini nog aan dat er 700.000 apps aanwezig zijn in de App Store, de cijfers zijn dus recent.

Hoe Apple door deze zure appel heen denkt te bijten is niet duidelijk, maar feit is dat het bedrijf uit Cupertino tijdens bijna elke officiële gelegenheid even de tijd nam om te vertellen hoeveel apps er in de App Store aanwezig waren. Of Apple deze traditie voort zal zetten nu het Android-systeem straks ongetwijfeld een groter aanbod zal hebben, blijft natuurlijk de vraag.

Google en Apple gaan op meerdere manieren met elkaar de strijd aan, denk bijvoorbeeld aan mobiele besturingssystemen, high-end smartphones en mid-range tablets. Zeker is dat zowel Google als Apple de symbolische waarde van wie het eerste de 1 miljoen apps aantikt, niet zullen onderschatten.