1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Intel ziet dat mobiele fabrikanten elke keer weer betere en snellere processoren willen gebruiken voor hun high-end telefoons. Daarom zet het chipbedrijf niet één, maar meerdere stappen vooruit en denkt het nu na over het bouwen van een mobiele processor met maar liefst 48 rekenkernen aan boord.

Een processor met 48 rekenkernen zou natuurlijk bij uitstek ideaal zijn bij het verwerken van meerdere taken, daarnaast kunnen grotere taken in kleinere stukken gehakt worden zodat deze over meerdere kernen verdeeld kan worden. De vraag is echter waar het addertje onder het gras zich dan bevindt.

Vooralsnog verwachten experts dat de technologie in ieder geval voor de komende 10 jaar te duur is om in een mobiele handset te bouwen. Bij Intel zijn ze iets positiever, het hoofd van Intel’s Technologie-afdeling zei dat de processors al veel eerder verwacht mogen worden, daarnaast zei hij: "Ik denk dat het belang om over te stappen op een natuurlijkere interface om meer interactie te bewerkstelligen zal leiden tot betere en snellere computers. Een groot aantal cores om een betere computerprestatie te krijgen is de meest energiezuinige manier om dit voor elkaar te krijgen".