2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Opvallende waarnemingen werden gedaan bij de ontleding van de iPad mini en de iPad 4. De iPad mini blijkt na inspectie van iFixit moeilijk te repareren, terwijl de iPad 4 bijna identiek is aan de iPad 3.

iPad mini
iFixit gaf de iPad mini slechts een 2 op een schaal van 10, wanneer het gaat om hoe goed de kleine tablet te repareren is. De redenen hiervoor waren de vele mini-schroefjes en het veelvuldige gebruik van lijm. De website iFixit gaf aan dat ze zelden zulke kleine schroefjes gezien hadden. Daarnaast was het verwijderen van de schroefjes meestal niet voldoende omdat eigenlijk bijna alles was vastgelijmd of vast gesoldeerd zit. De conclusie van iFixit, nadat ze letterlijk de nacht al lijmpeuterend doorgebracht hadden, is dat de iPad mini extreem dure reparatiekosten heeft.

Hoewel de accu van de iPad mini nog redelijk goed te verwijderen is, blijft de vraag of er iemand is die aan het dure batterijvervangingsprogramma van Apple wil meedoen, aangezien de tablet zelf “maar” 329 dollar kost. Het vervangen van de accu kost 99 dollar. De levensduur van de mini wordt geschat op 2 tot 3 jaar, als de batterij niet vervangen wordt.

De iPad mini is het eerste Apple-toestel dat beschikt over stereospeakers. Daarnaast heeft het apparaat dat iFixit in handen kreeg een LCD-scherm dat geleverd was door Samsung. Dit is verrassend, omdat Cupertino openlijk op zoek was naar andere leveranciers, waarbij het ook al de productie van onderdelen voor de iPad mini betrof.

iPad 4
Een kijkje in de binnenkant van de iPad 4 onthult dat er naast de Lightning-connector weinig nieuw is aan het interieur, vergeleken met de iPad 3. De vierde generatie van Apple’s tablet heeft in het geval van iFixit’s exemplaar een LCD-scherm van LG, niet meer van Samsung. Verder waren de meeste verandering te zien op de printplaat. De iPad 4 heeft nu een A6X-processor die geklokt is op 1.4 Ghz. met een quad-core CPU en 1 GB werkgeheugen.

  • Rood: Apple A6X SoC
  • Oranje Hynix H2JTDG8UD2MBR 16 GB NAND Flash
  • Geel: Apple 338S1116 Cirrus Logic Audio Codec
  • Groen: 343S0622-A1 Dialog Semi PMIC
  • Blauw: Apple 338S1077 Cirrus Logic Class D Amplifier
  • Roze: QVP TI 261 A9P2

Het lijkt er op dat Apple geen idee had hoe het de vrijgemaakte ruimte die vrijkwam dankzij de kleinere Lightning-connector het best kon benutten en daarom maar leeggelaten heeft. De camera voorop heeft kleine boost gekregen van 0.3 megapixels, naar 1.2 megapixels