1 min

Aankomende donderdag lanceert de overheid een nieuw alarmmiddel voor mobiele telefoons genaamd NL-Alert.

De dienst laat de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht informeren. In het bericht wordt vervolgens gemeld wat er precies aan de hand is en wat mensen op dat moment het beste kunnen doen.

Nederland zou het eerste land ter wereld zijn waar dit soort middel landelijk beschikbaar wordt gemaakt. NL-Alert wordt overigens vooral ingezet als aanvullend alarmmiddel bij levens- en gezondheidsdreigende situaties. De sirenes die elke eerste maandag van de maand getest worden blijven nog gewoon actief.

Op dit moment ondersteunt 60 procent van alle telefoons NL-Alert. De overheid stelt dat dit aantal de komende jaren snel zal stijgen.

NL-Alert werkt op basis van cell broadcasting in plaats van sms-berichten. Cell broadcasting is een techniek om tekstberichten te sturen naar mobiele telefoons via gsm-zendmasten. Dit zorgt ervoor dat NL-Alert ook werkt als het netwerk overbelast is.

De dienst is volgens het ministerie van Veiligheid en Justitie overigens geheel anoniem. Op de site van NL-Alert is te zien welke toestellen met de dienst werken en of deze, en zo ja hoe, ingesteld moeten worden.