Google kondigt verbeterd Search-ontwerp aan

Stay tuned, abonneer!

Google voert wat veranderingen door in de zoekresultatenpagina van Google Search. De vernieuwde pagina’s zouden het gemakkelijk moeten maken om te vinden wat je nodig hebt en om meer nadruk te leggen op Google’s Knowledge Graph-resultaten.

Google verplaatst het menu aan de linkerkant van de pagina naar een horizontale balk aan bovenzijde van de pagina. Met de vrijgekomen ruimte aan de linkerzijde worden zoekresultaten meer naar links geschoven, zodat er aan de rechterzijde meer ruimte vrijkomt voor Google’s Knowledge Graph die eerder dit jaar al aangekondigd werd en al enige tijd actief is in de Verenigde Staten. Nederland heeft overigens tot op heden geen Knowledge Graph-functionaliteit gekregen.

Naast de veranderingen in de vormgeving, brengt Google ook verbetering in de zoekfunctionaliteit door middel van verbeterde zoekhulpmiddelen. Hiermee kan binnen een bepaald tijdsbestek gezocht worden en zouden zoekresultaten flink uitgedund kunnen worden, om zo sneller te vinden wat je precies zoekt. Google stelt dat de veranderingen als eerst worden doorgevoerd in de Verenigde Staten, andere landen volgen daarna.

Wanneer Nederland aan de beurt is en of ons land met het nieuwe ontwerp ook voorzien wordt van de Knowledge Graph is onduidelijk.