2min

Microsoft blijft stil betreffende de geruchten rondom het verschijnen van een Office-applicatie voor de iPad, iPhone en Android, maar bronnen bij technologiewebsite The Verge weten ze het zeker: de mobiele Office-applicatie zal in 2013 verschijnen.

Office Mobile zal in de vorm van een aantal gratis applicaties debuteren, met behulp van de applicaties zouden Android- en iOS-gebruikers Office-documenten vanaf welke locatie dan ook kunnen openen. De applicatie wordt vergelijkbaar met de bestaande SkyDrive- en OneNote-applicaties voor de mobiele systemen.

Om gebruik te kunnen maken van Office Mobile moet wel beschikt worden over een Microsoft-account. Bij de initiële lancering zal deze Microsoft-account toegang bieden tot een aantal basisfuncties van de applicaties. Zo kunnen onder meer Word-, PowerPoint- en Excel-documenten geopend worden om in te zien. Het aanpassen van documenten is alleen mogelijk met een Office 365-abonnement op je Microsoft-account en daar vinden we dus Microsoft’s verdienmodel voor deze applicaties terug.

Microsoft zal iOS-gebruikers in staat stellen om een Office 365-abonnement in de applicatie af te laten sluiten. Ook zullen bedrijven codes aan hun werknemers kunnen verstrekken, waarmee gebruikers van de Office Mobile-applicatie een simpele aanpasfunctionaliteit kunnen activeren. Wel wordt benadrukt dat deze functionaliteit niet te vergelijken valt met de aanpasbaarheid op een volledige desktopversie van Office.

Eerder al heeft Microsoft Tsjechië in een persbericht laten weten dat de Office Mobile-applicaties voor Android en iOS in maart 2013 zouden verschijnen. De bronnen van The Verge stellen dat de iOS-versie al iets eerder zal verschijnen, tegen het einde van februari of begin maart. De Android-versie zou daarentegen pas in mei verschijnen.

The Verge nam contact op met Microsoft over deze informatie, een woordvoerder liet weten: "Office zal werken op Windows Phone, iOS en Android", zonder verdere informatie over een verwachte datum of prijs te geven.