1 min

HTC kwam gisteren eindelijk met een verduidelijking over de plannen voor updates naar Android 4.1 Jelly Bean. Vele brandende vragen werden beantwoord in een bericht in de sectie voor Frequently Asked Questions (FAQ).

HTC laat in het FAQ-bericht weten dat alle telefoons uit 2012 prioriteit krijgen bij het bekijken of deze een update naar Jelly Bean waardig zijn. Dit wil niet zeggen dat 2011 telefoons automatisch buiten de boot vallen, deze hebben echter wel een lagere prioriteit.

Verder stelt HTC dat alle apparaten met werkgeheugen van 512MB of minder, sowieso geen Jelly Bean-update zullen krijgen. Dit betekent dus dat eigenaars van de HTC One V en Desire C niet langer hoeven te hopen op een update naar een nieuwe versie van Android. Dit betekent niet dat HTC geen ondersteuning meer biedt voor deze telefoons.

Ieder apparaat wat een update naar Jelly Bean zal krijgen, krijgt ook standaard beschikking over de niese Android-skin van het bedrijf: HTC Sense 4+, HTC laat niet specifiek weten of HTC Sense 4+ ook beschikbaar zal zijn voor diegene die geen update naar Jelly Bean krijgen.

Wanneer de Jelly Bean-updates plaats zullen vinden is helaas nog steeds onduidelijk, HTC stelt dat er vele aspecten gemoeid zijn bij het ontwikkelen van een software-update, waardoor het vrij moeilijk is om een tijdstip te kunnen noemen.