2min

Tags in dit artikel

, , ,

Het is drie weken geleden sinds Windows 8 werd uitgebracht door Microsoft. Een anonieme Microsoft-bron laat nu weten dat de verkopen van het nieuwe besturingssysteem tegenvallen.

Paul Thurrot van SuperSite for Windows meldt dat. "De verkopen van pc’s met Windows 8 zijn veel lager dan Microsofts interne projecties en zijn binnenin het bedrijf omschreven als teleurstellend", zo schrijft Thurrott op basis van een Microsoft-insider die anoniem wil blijven.

Het artikel gaat niet in op hoeveel Windows 8-pc’s en -upgrades er zijn verkocht. Wel claimt het artikel dat, volgens de insider, Microsoft pc-fabrikanten de schuld geeft van de lage verkopen, vanwege de saaie en matige apparaten die deze pc-fabrikanten hebben gemaakt. Daarnaast wordt gespeculeerd dat de nieuwe interface van Windows 8 en de economische crisis eveneens een rol spelen in de tegenvallende verkopen.

Ook worden er vragen over Sinofsky gesteld. Zo vraagt de Microsoft-bron zich af of Sinofsky toch ook niet eruit is gezet vanwege het mislukken van Windows 8 en Windows RT. Hoewel zijn opvolgster al klaarstond, lijkt het dat er nog meer personeelswijzigingen aankomen, gezien zijn opvolgster nog geen hoofd van de Windows-divisie is gemaakt, maar alleen een promotie heeft gekregen.

Daarnaast zijn er ook fouten gemaakt met Surface en Windows RT, zo lijkt het. Het probleem met Windows RT is dat niemand het verschil weet met Windows 8. Windows RT is de ARM-versie van Windows 8 en kan naast Office geen desktopapps draaien. Het probleem met Surface is dat Surface Pro pas in januari verschijnt. Surface Pro is de tablet die draait op Windows 8, in tegenstelling tot Surface dat Windows RT draait.

Dit leidt mogelijk tot een afwachtende houding van klanten en bedrijven, iets wat te voorkomen was.

Microsoft wilde niet reageren op de geruchten over de verkoopcijfers.