1 min

De vernietigende resultaten die orkaan Sandy achterliet aan de oostzijde van de Verenigde Staten zullen nog wel enige tijd merkbaar zijn voor de inwoners van vooral New Jersey en New York. Microsoft heeft voor anderen een een applicatie toegevoegd aan Bing Maps. Door middel van deze applicatie kunnen alle gebruikers de resultaten van de orkaan met eigen ogen bekijken.

Microsoft berichtte in zijn Bing Maps Blog dat gebruikers de applicatie kunnen vinden op de Bing Maps-webpagina en daar naar de Map app-sectie te navigeren, waar men de optie "Hurricane Sandy" kan vinden.

Microsoft laat weten de beelden te hebben bemachtigd zodra het weer dit toeliet. "Een van onze Global Ortho-vliegpartners heeft meer dan 5.368 vierkante kilometer aan hogeresolutie beeldmateriaal vergaard van de kustlijn van New York en New Jersey".

Met behulp van de Hurricane Sandy-applicatie is het mogelijk om in beeld te krijgen hoe de orkaan het land heeft verbouwd met behulp van de voor– en na-knoppen. Als voorbeeld van de functionaliteit van de applicatie noemt Microsoft de taferelen boven Breezy Point, "Deze kleine gemeenschap werd getroffen door overstroming, stroomuitval en vuur", aldus de blog.

Het bericht op de blog bevat ook een link naar Microsoft’s Corporate Citizenship[/url- webpagina, hier heeft het bedrijf een aantal links naar hulpdiensten gezet, waar mensen kunnen doneren om slachtoffers van de orkaan te helpen.