1 min

Sony heeft vandaag middels een persbericht de nieuwe Sony Xperia E gepresenteerd. Een goedkope en compact smartphon met Android 4.1 Jelly Bean. Hoe goedkoop de smartphone gaat worden is op dit moment onbekend, de specificaties zijn al wel bekend, de smartphone valt in de categorie instapmodellen.

De nieuwe Xperia E smartphone beschikt over een 3,5 inch touchscreen met een schermresolutie van 320×480 pixels. De nieuwe budget smartphone van Sony wordt aangedreven door een 1 GHz single-core Snapdragon processor en 512 MB RAM-geheugen. Voor de mensen die graag foto’s maken met hun smartphone is er een camera aanwezig van 3,2 Megapixel. De smartphone weegt 115,7 gram en zal op de markt komen in de kleuren zwart, roze en wit en is in Nederland te verkrijgen vanaf het eerste kwartaal van 2013.

Sony levert net als in veel andere Xperia smartphones ook weer voldoende extra applicaties mee met verschillende Sony diensten. Denk hierbij aan de Walkman applicatie maar ook Music Unlimited en het Sony Entertainment Network.

In het persbericht meldt Sony verder dat er een datamonitoring en extended stand-by functionaliteit aanwezig is waardoor de kosten van mobiel internetverkeer goed onder controle gehouden kunnen worden maar ook de stand-by tijd van het toestel. Volgens Sony zou het toestel wel tot vier keer langer stand-by kunnen staan met deze extended mode. Ook kunnen WiFi en dataverkeer automatisch uitgeschakeld worden.