1 min

Google+, het sociale netwerk van Google, heeft 135 miljoen actieve gebruikers, zo heeft de zoekgigant bekendgemaakt. Vooral fotografen zouden actief zijn op het netwerk omdat het eenvoudig is om foto’s met grote groepen gebruikers te delen.

Google+ bevat inmiddels al meer dan 500 miljoen geregistreerde profielen. Van die profielen zijn er 125 miljoen gebruikt voor een functie van Google+, zoals het uitdelen van een +1 aan een website. 135 miljoen gebruikers bezoeken Google+ maandelijks. De stijging ten opzichte van de laatste cijfers is opnieuw groot, in september waren er ongeveer 100 miljoen actieve gebruikers. Google heeft niet bekendgemaakt hoeveel tijd gebruikers op Google+ besteden.

Vandaag heeft Google ook een nieuwe functie voor het sociale netwerk geïntroduceerd: Communities. Met deze functie probeert Google ook andere groepen dan fotografen aan te spreken door groepen op allerlei manieren met elkaar te laten communiceren. Met behulp van verschillende gradaties qua privacy kunnen groepen wel of niet op zoekmachines teruggevonden worden.