1 min

Tags in dit artikel

, ,

Puget Systems, een ‘custom’ computerfabrikant in de Verenigde Staten, laat weten dat 80 procent van zijn klanten nog voor Windows 7 kiest.

Het bedrijf, dat nog Windows 7 aanbiedt op zijn computers, besloot het aantal verkopen van Windows 7 en Windows 8 te gaan vergelijken. Daaruit blijkt dat nooit meer dan 20 procent van de klanten kiest voor Windows 8, en dat de keuze regelmatig terugzakt tot 10 procent.

Volgens Brett Nordquist van Puget waren mensen bij de lancering van Windows 7 veel enthousiaster voor dat besturingssysteem dan nu het geval is bij Windows 8. Veel mensen missen het menu Start in Windows 8 en wachten liever op Service Pack 1, zo laat hij weten.

Daarnaast mist die ‘killer feature’ die gebruikers overhaalt om voor Windows 8 te kiezen. "Verborgen onder alle livetegels presteert Windows 8 net zoals Windows 7, maar met de nieuwe livetegels die veelal onbekend zijn en het ontbreken van het menu Start zijn dat genoeg redenen om gebruikers terug naar de bekende omgeving van Windows 7 te sturen."

Nordquist laat weten dat de komende maanden de interesse naar Windows 8 mogelijk nog kan stijgen, maar hij vindt het nu nog te vroeg om voorspellingen over de verkoop te doen.