1 min

Ontwikkelaars die bezig zijn met de ontwikkeling van applicaties voor het aankomende mobiele besturingssysteem van Mozilla kunnen vanaf nu de apps testen in de eerste stabiele versie van de Firefox OS-simulator. Mozilla heeft versie 1.0 van de simulator op het internet gezet. Dankzij de simulator is het niet per se nodig om een fysiek toestel te hebben om applicaties te kunnen testen.

De simulator was eigenlijk al drie weken geleden beschikbaar, maar volgens Mozilla is versie 1.0 eindelijk stabiel genoeg om voor het grote publiek beschikbaar te maken.

Daarbij krijgt de browser van Mozilla binnenkort ook een update. Het team wil namelijk per-window privé browsen naar Firefox brengen. Op dit moment moeten gebruikers nog de gehele sessie afsluiten, wanneer ze een privé-sessie willen opstarten. Hoewel het lijkt op een simpele aanpassing, geeft het Mozilla-team aan dat de aanpassing buitengewoon veel werk blijkt te zijn, omdat het oorspronkelijke systeem helemaal opnieuw ontworpen moest worden. Een simpele aanpassing bleek dus niet mogelijk.