Google Maps populairste app in App Store

Abonneer je gratis op Techzine!

In enkele uren tijd heeft Google Maps het voor elkaar gekregen om de populairste applicatie in de App Store te worden. In Nederland beoordeelden al 275 gebruikers de applicatie met gemiddeld 4,5 ster uit een maximaal van 5.

Apple had enkele dagen lang de eerste positie bij de populairste applicaties met de 12 Days of Christmas-applicatie waarmee gebruikers gedurende twaalf dagen elke dag een gratis applicatie kunnen krijgen in de aanloop baar Kerstmis.

Google Maps heeft de hoogste positie bereikt in de App Store omdat de applicatie al vele malen gedownload is. Google Maps is pas sinds vannacht te downloaden en werd in de Amerikaanse App Store al meer dan 1000 keer beoordeeld, eveneens met een gemiddelde score van 4,5 ster. Google Maps voor iOS 6 brengt verbeteringen in de interface met zich mee en biedt nu ook Turn-by-Turn-navigatie. Google geeft zelf aan dat de applicatie beter is dan die van Android-toestellen waarin functies in vele menu’s en submenu’s zijn verwerkt.

Toch mist de iOS-app van Google Maps verschillende functies zoals de mogelijkheid om kaarten offline op te slaan en het bekijken van kaarten van gebouwen.