2min

Een gerucht dat de wereld in werd geholpen door The Korea Times gaat dat Samsung bezig zou zijn met de Galaxy Note III met, houd je vast, een 6.3 inch scherm. Deze schermgrootte is bijna één inch groter dan die van de vorige Galaxy Note.

Hoewel er eigenlijk nog niks bekend is over de Galaxy Note III, heeft een anonieme bron van The Verge laten weten: "Op enig moment volgend jaar, en dit kan heel laat in het jaar zijn, zullen we het grootste gat in onze smartphone-lijn qua schermafmeting vullen."

Hoe iemand een telefoon van deze afmeting nog fatsoenlijk kan hanteren is onduidelijk. Samsung kan echter nog proberen om de totale afmeting van de Note III te verkleinen, wanneer het de rand van het apparaat weet te verkleinen. Maar dan nog zal de telefoon groter zijn dan zijn voorganger.

Ook over de opvolger van de Galaxy S III gaan de wildste geruchten. Zo melden verschillende bronnen dat de Galaxy S IV zal beschikken over een onbreekbaar scherm, ofwel een flexibel AMOLED-scherm dat Samsung al lange tijd in ontwikkeling heeft. Echter, al deze bronnen baseren zich waarschijnlijk op één UBS-analist, Nicolas Gaudois. Zoals altijd bij geruchten: neem het met een korreltje zout.

Aangenomen kan worden dat flexibele schermen momenteel nog toekomstmuziek is en niet op de korte termijn verwacht hoeven te worden. Waar wellicht naar uitgekeken kan worden, is een 1080p-scherm voor de Galaxy S IV. Het nieuwste S-model van Samsung zal zeker niet tijdens de CES begin januari gepresenteerd worden en waarschijnlijk ook niet tijdens de MWC eind februari. Het ziet er naar uit dat Samsung, net als bij de Galaxy S III, een eigen evenement gaat organiseren om de Galaxy S IV te presenteren. Dit zal pas op zijn vroegst ergens in mei zijn, wanneer de S III zijn éénjarige jubileum viert.