1 min

Eerder deze week verscheen er een advertentie van Polaroid op een Russische website. In de desbetreffende advertentie zagen we de nieuwe Polaroid IM1836 Android-camera. Blijkbaar was dit geen grap. Scott Hardy, Polaroid’s CEO, bevestigde gisteren namelijk de komst van een nieuwe Android-camera, met een verwisselbare lens.

De advertentie toont onder andere dat de Polaroid IM1836 geleverd zal worden met een 18 megapixel sensor, een 3,5 inch aanraakscherm, een 1-30mm-lens en ingebouwde WiFi. Al deze zaken lijken precies wat je kan verwachten van een instapmodel spiegelloze camera met Android.

Scott Harding wilde niet ingaan op mogelijke specificaties voor de nieuwe Android-camera, maar met zijn toezegging dat er inderdaad een nieuwe Android-camera met verwisselbare lens op de markt zal verschijnen, lijken de eerdere specificaties erg plausibel. Voor bevestiging van Polaroid zullen we moeten wachten tot CES 2013 in januari, daar zullen volgens Harding de specificaties van de camera bekendgemaakt worden.