1 min

Tags in dit artikel

, ,

Google heeft een nieuwe application programming interface voor YouTube uitgebracht. Deze nieuwe API stelt ontwikkelaars in staat om video’s in hoge kwaliteit direct in apps te integreren, zonder dat WebView nog langer vereist is.

Deze wijziging zal het makkelijker maken voor ontwikkelaars om video’s in hun apps op te nemen en zal het ook mogelijk maken om de YouTube-browse-ervaring te verbeteren.

Een voorbeeld is de 9x9tv-app die al de nieuwe API gebruikt. Hierin wordt YouTube-content geaggregeerd in negen gecontroleerde kanalen die verschillende feeds laten zien afhankelijk van de tijd. Ochtendshows zullen in de ochtend worden weergegeven, avondshows ’s avonds, net als hoe mensen tv-kijken.

Een andere ontwikkelaar die reeds YouTube-video’s geïntegreerd heeft in zijn app is SoundTracking. Dit is een Soundhound-/Shazam-kloon die de YouTube-video van het geïdentificeerde nummer direct in beeld kan brengen.

Verder heeft de nieuwe API ondersteuning voor YouTube-advertenties en ondertiteling en is er integratie met de Android YouTube-app. De nieuwe functies werken op Android 2.2 Froyo en nieuwer. Een compleet overzicht van de nieuwe API is in de video hieronder te zien.