2min

Tags in dit artikel

, ,

Volgens een onderzoek overweegt 25 procent van de pc-gebruikers om alleen nog maar een tablet te gebruiken.

Het onderzoek is uitgevoerd door Center for the Digital Future en Bovitz. In het onderzoek werd gevraagd aan gebruikers hoe waarschijnlijk het is dat ze hun pc vervangen met een mobiel apparaat, mocht de pc het begeven. Van de deelnemers liet 4 procent weten dat ze dan zeker geen nieuwe pc zouden kopen, 6 procent dat het onwaarschijnlijk zou zijn dat ze een nieuwe pc gaan kopen en 15 procent dat ze deze mogelijk niet zouden vervangen. Totaal gaat het dan om 25 procent van de deelnemers die geen nieuwe pc zouden kopen en alleen nog een tablet zouden gebruiken.

Iets meer dan de helft van de mensen die plannen geen pc meer te gebruiken doen het vanwege de mobiliteit van een tablet, 38 procent liet weten dat ze met de tablet alles kunnen wat ze ook met de pc kunnen doen en 26 procent vindt tablets fijner dan de pc. Daarnaast denkt 22 procent dat een tablet goedkoper is dan een pc en denkt 15 procent dat ze cooler zijn met een tablet.

Van de 75 procent deelnemers die wel zeker weet dat ze hun pc willen blijven gebruiken, laat 66 procent weten de pc fijner te vinden dan een tablet, vereist 58 procent een groter scherm dan een tablet biedt en heeft 56 procent de betere prestaties van een pc nodig.

Directeur van Center for Digital Future voorspelde dat de tablet het belangrijkste computerapparaat de komende jaren in de VS zal worden, maar hij laat weten dat tablets qua productiviteit nog achterlopen op pc’s. "De tablet moet nog zijn volledige functionaliteit bewijzen", zo vertelt Cole. "Zodra ambitieuzer werk op een tablet mogelijk wordt als het softwareaanbod groeit, zullen meer gebruikers voor een tablet kiezen."