1 min

Tags in dit artikel

, , ,

In juni 2012 liet Mozilla een vroege preview zien van zijn iPad-browser genaamd Junior. Nu lijkt het erop dat de browser in het tweede kwartaal van 2013 wordt gelanceerd, zo blijkt uit geruchten.

Zes maanden geleden gaf de maker van Firefox een eerste blik op de browser. Junior zou meerdere accounts ondersteunen en heeft een zeer minimalistische interface, waarbij op het scherm standaard slechts enkele knoppen zichtbaar zijn.

Zo worden geen adresbalk, tabbladen of interfaceknoppen weergegeven. Alleen zichtbaar is een Plus-knop waarna een nieuwe URL ingegeven kan worden, favorieten kunnen worden bekeken en andere functies kunnen worden gebruikt, zoals vorige en volgende en afdrukken.

Omdat het de iPad betreft, is de rendering engine van Junior echter gewoon die van Safari. De rendering engine Gecko, die Firefox gebruikt, kan niet worden gebruikt omdat Apple dat verbiedt.

Naast de vermoedelijke lanceerdatum is het in de afgelopen zes maanden angstvallig stil geweest over Junior. Er zijn geen nieuwe functies besproken, laat staan dat er een testversie uitgebracht is.