1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Samsung heeft laten weten dat het binnenkort met een software-update komt, om te voorkomen dat nog meer Galaxy S III’s een kapot moederbord krijgen. Het probleem deed zich de afgelopen maanden veel voor bij gebruikers van Samsung’s vlaggenschip onder de smartphones.

Samsung geeft aan dat het probleem, dat inmiddels de lugubere naam sudden death gekregen heeft, zich uitsluitend voordoet bij een beperkt aantal 16GB-modellen van de Galaxy S III. De oorzaak zou een firmware-bug zijn, die middels een update eenvoudig kan worden opgelost.

Wanneer de update daadwerkelijk beschikbaar zal zijn is nog onduidelijk, echter meldt Anne ter Braak, woordvoerster van Samsung, dat de update zo snel mogelijk zal worden uitgerold. Het probleem doet zich zowel voor in de firmware van Samsung als in de custos ROM’s.

Gebruikers die te maken krijgen met de bug die resulteert in een kapot moederbord, hebben recht op garantie. Ze kunnen de telefoon opsturen naar een Samsung Repair Center alwaar de telefoon vervolgens gerepareerd wordt.