1 min

Tags in dit artikel

, ,

Liquipel heeft de tweede versie van de gelijknamige nanocoating-technologie aangekondigd, in aanloop naar de CES 2013 in Las Vegas. Met Liquipel kunnen apparaten waterdicht gemaakt worden. De tweede versie van de technologie is volgens het bedrijf maar liefst 100 maal zo effectief.

Liquipel 2.0 is ten opzichte van zijn voorganger dus aanzienlijk verbeterd, als we de bedenker van de technologie moeten geloven. Liquipel meldt dat de nieuwe variant wat betreft duurzaamheid, corrosie-bestendigheid en waterdichtheid verbeterd is.

Tijdens een demonstratie toont Liquipel waartoe de coating in staat is. Een iPhone 5 wordt meer dan een halve meter onder water gehouden en blijkt nog goed te functioneren. Wanneer de coating goed is aangebracht zou een apparaat gedurende een half uur een meter onder water moeten overleven.

Liquipel kondigt ook de Liquipod aan, welke door winkels gekocht kan worden. De Liquipod is bedoeld voor het aanbrengen van de Liquipel-coating. Klanten kunnen dus naar de winkel gaan en de coating op de juiste manier aan laten brengen door de winkelier.