1 min

Gisteren werd bekendgemaakt dat de eerste jailbreak voor Windows RT een feit was. De jailbreak zorgt ervoor dat het mogelijk wordt om desktopapplicaties te draaien in Windows RT en werd gecreëerd door beveiligingsonderzoeker clrokr. Microsoft laat weten dat het gevonden lek geen veiligheidsrisico met zich mee brengt.

Microsoft heeft gereageerd op het nieuws van de gevonden jailbreak voor Windows RT. "Het scenario dat beschreven wordt, is geen veiligheidslek en vormt geen bedreigingen voor Windows RT-gebruikers. Het mechanisme dat omschreven wordt is niet iets wat een gemiddelde gebruiker kan of aannemelijk zal gebruiken, omdat het lokale toegang tot een systeem en een debugger vereist om het te laten werken.", aldus Microsoft.

Verder prijst Microsoft de ontdekker van de jailbreak, maar stelt het bedrijf ook dat er een kans is dat de jailbreak in een toekomstige Windows RT-versie niet meer toegankelijk zal zijn, "Wij prijzen de vindingrijkheid van iedereen die heeft bijgedragen bij het uitvinden en het werk dat er is gestopt in het documenteren ervan. We kunnen niet garanderen dat deze aanpak nog steeds te gebruiken is in toekomstige versies."